Cum să renunți la băut

Nu sperați doar pentru puterea de voință.

Dacă ați pus această întrebare, atunci este într -adevăr ascuțit. Poate că folosești băuturi puternice, ci în fiecare zi. Poate că sunteți pauze, dar gradele devin mai mari.

Fie că este posibil, decizia de a lega alcoolul este un pas corect. Dar primul. Următoarele pot fi mai dificile.

De ce să renunți la băut este o sarcină dificilă

Scuza populară, cu care oamenii își permit să nu abandoneze un pahar sau o sticlă, sună astfel: „Pot renunța în orice moment, de îndată ce vreau!” Dar aceasta este autocecepția de sine. Problema este că adesea alcoolismul nu poate fi învins de puterea voinței.

Din punctul de vedere al medicilor, beția este ceva ca o tulburare alimentară complexă, a căror cauze se află adesea într -o predispoziție genetică. Deci, s -a stabilit că alcoolismul și bulimia sunt asociate cu aceleași gene. Și acest lucru înseamnă că ambele situații se referă nu numai la comportamente, ci și la tulburări psiho-fiziologice.

De fapt, alcoolismul este un eșec în creier. Periculos, deoarece alcoolul este încorporat în legături chimice în interiorul materiei cenușii. Drept urmare, creierul este plantat pe doze obișnuite de alcool, din care nu este atât de ușor de îndepărtat.

Cum să renunți la băut

Având în vedere complexitatea situației, este recomandabil să se utilizeze mai multe moduri. Alegeți și combinați -le în funcție de nevoile personale.

Vorbește cu doctorul

1. Discutați cu medicul

Puteți începe cu terapeutul (dacă este necesar, vă va sfătui la următorul specialist - narcolog). Doctorul va afla cât de gravă este problema dvs.

De regulă, pentru a diagnostica probleme cu alcoolul, este suficient să obțineți răspunsuri afirmative la trei întrebări:

  1. Simțiți în mod regulat că trebuie să beți?
  2. Nu puteți controla cât bei și „literalmente 50 de grame!” Dezvoltați -vă cu ușurință într -un pahar pentru un pahar?
  3. Ești enervat și/sau te simți rău fizic dacă nu primești alcool când vrei?

În plus, medicul vă va ajuta să determinați obiectivele. Pot fi diferite. Poate că vrei doar să bei mai puțin. Sau poate că ești dornic să te legați complet de alcool. În funcție de aceasta, precum și de starea dvs. fizică, terapeutul vă va oferi un plan individual de tratament.

2. Pauză

Poate că ești cel norocos care poate scăpa cu adevărat de pofta de alcool, spunându -ți pur și simplu: „Asta e, nu beau din această zi”. Verifica.

Se recomandă să începeți cu o pauză timp de 28 de zile. Sau 90 sau 365. Dacă reușiți să atingeți alcoolul în acest timp, atunci aveți situația sub control.

O astfel de pauză este suficientă pentru a forma un obicei stabil. Și chiar dacă atunci din nou, din când în când, permiteți -vă un pahar sau două, va fi totuși un pas bun pe calea spre recuperare. Nu uitați să repetați pauzele.

Aplicațiile mobile vă pot ajuta. Aceștia urmăresc cât timp ați durat fără un obicei prost, încurajați, raportați aceste probleme cu sănătatea pe care ați reușit să o evitați, oferiți rețete simple de acasă pentru a facilita starea și sunt împărțiți la citatele motivante ale Marelui.

Sindromul de anulare

3. Fii pregătit pentru sindromul de anulare

Sensul unor astfel de pauze este de a oferi corpului timp pentru a restabili lent metabolismul non -alcoolic.

Dacă vorbim despre cazuri grave, pauzele pot fi dureroase. Sindromul de anulare SO -Called include adesea:

  1. Tremur (tremur) la membre.
  2. Halucinații.
  3. Convulsii și dureri de cap.

Dacă este vorba despre tine, cea mai bună opțiune ar fi să faci o pauză într -un spital specializat. Sau cel puțin cere medicului să vă prescrie medicamente și proceduri care ar putea reduce senzațiile neplăcute.

4. Utilizați tehnici psihologice

În cazuri dificile, psihoterapia poate fi necesară. Un psihoterapeut va ajuta să vadă clar obiectivul pe care l -ați stabilit, să realizați avantajele refuzului alcoolului și, de asemenea, să facă față unei posibile anxietăți, iritabilitate și depresie.

Întrucât beția îi afectează și pe cei dragi, puteți merge la o recepție la un psihoterapeut împreună cu o persoană semnificativă pentru dvs. Acest lucru va ajuta la stabilirea unei relații și vă va oferi, de asemenea, sentimentul că nu sunteți singur.

Nu ar trebui să cheltuiți bani pe codificarea așa -numită.

Metodele bazate pe sugestie nu au nici cea mai mică justificare științifică. Și, în unele cazuri, pot crește chiar și pofta de alcool. În această privință, în 2015, codificarea ca metodă de tratare a dependenței de alcool a fost interzisă în clinicile narcologice ale statului Moscova.

Terapie de grup

5. Alăturați -vă terapiei de grup

„Clubul alcoolicilor anonimi” nu sună doar amuzant. De fapt, astfel de întâlniri sunt extrem de importante pentru cei care se luptă cu dependența de alcool. Acolo puteți găsi înțelegeri, sprijin și exemple de viață de succes.

Introduceți expresia „alcoolici anonimi” și numele așezării dvs. în bara de căutare și veți afla locul și ora întâlnirii celui mai apropiat grup.

Ei bine, sau căutați un grup adecvat într -un director deschis de alcoolici anonimi.

6. Fii pregătit să iei medicamente speciale

Nu există droguri care să poată vindeca tulburările de alcool. Există însă droguri care pot face alcoolul mai puțin plăcut.

De exemplu, disulfite. Provoacă senzații extrem de vile - greață, vărsături, stare de rău generală - de fiecare dată când răsturnezi paharul. Sau acuproni de calciu: în anumite condiții, reduce semnificativ pofta de băut. Sau Naltrexon: blochează producția de endorfine atunci când bea alcool.

Astfel de fonduri sunt produse atât sub formă de tablete, cât și sub formă de injecții.

Dar trebuie avut în vedere faptul că medicamentele vor fi eficiente doar atunci când schimbarea stilului de viață. În plus, adesea au efecte secundare destul de grave. Prin urmare, numai un medic le poate prescrie.

7. Fii răbdător și persistent

Pentru a renunța la băut, sau cel puțin asigurați -vă că aveți mult alcool sub controlul dvs. Fii gata pentru asta. Și nu vă descurajați dacă vă rupeți la un moment dat. Eșecurile sunt doar etapele procesului de a scăpa de un obicei pernicios.

Potrivit experților, la cinci ani de la începutul luptei, doar o persoană din șapte are probleme cu alcoolul. Deci, tratamentul funcționează. Doar dă -i timp.